Raimundus Christianus Arabicus. Ramon Llull i l’encontre entre cultures

Ramon Llull (1232-1316) és un cas paradigmàtic de l’encontre entre cultures que es produeix a l’edat mitjana. Desenvolupa un projecte molt personal i d’un abast extraordinari: va ser alhora un intel·lectual i un escriptor, però també un activista capaç de viatjar en missió al Pròxim Orient o al Magreb i d’entrar en contacte i de polemitzar amb els savis i pensadors musulmans del moment, o d’acostar-se als poders polítics i eclesiàstics més notables d’Occident: Roma, França, les repúbliques italianes, la Corona d’Aragó. D’altra banda, la seva producció escrita és fabulosa: 265 títols sobre les matèries més diverses.

Aquesta exposició, presentada en el marc del 700 aniversari de la seva mort, esdevinguda a Tunis a final de 1315 o en el retorn a Mallorca a començament de 1316, fa un recorregut per la vida i l’obra del pensador mallorquí, tot destacant la faceta del diàleg intercultural amb el món musulmà en una època en què la Mediterrània era fonamentalment un espai tant per al conflicte com per a l’intercanvi comercial.

L'exposició es va inaugurar a Tarragona el 3 de febrer amb la conferència "Ramon Llull i el diàleg interreligiós”, a càrrec d'Albert Soler, comissari de la mostra i expert en la vida i obra de Llull. Es podrà veure fins al 4 de març a Tarragona, al Centre Tarraconense El Seminari (Sant Pau, 4 · Tarragona). 


Posteriorment es podrà visitar al llarg de l'any a Barcelona, Vic, Lleida i Brussel·les.

 

Visita virtual

passeig-virtual.jpg


 

2015 Institut Europeu de la Mediterrània
Llicència 3.0 Creative Commons 

2015 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos